0722 737 715
Str. Diamantului 166, Bl 1, Bragadiru, jud Ilfov
 

 
11/28/2012
Efectele negative ale suprapopularii acvariului
Vet smokie iti trimite pe e-mail, in fiecare luna, un rezumat al celor mai importante lucruri in derulare

Multi crescatori amatori de pesti au tendinta sa suprapopuleze acvariile pe care le detin in speranta ca acestea vor avea un aspect mai placut si mai impresionant. Din pacate, acest obicei este periculos pentru pestii din acvariu care, intr-un numar prea mare ajunge chiar si sa moara.

Ce inseamna suprapopularea acvariului: 

  • inmultirea necontrolata a pestilor

  • introducerea unui numar prea mare de pesti, comparativ cu capacitatea acvariului si cu necesitate de spatiu a fiecarui peste

  • docorarea excesiva a acvariului, cu plante sau alte accesorii.

Riscurile aglomerarii acvariului:

Cresterea toxinelor: Numarul mare al pestilor intr-un acvariu mic, inseamna ca trebuie sa schimbi foarte des apa, iar in cazul in care nu faci acest lucru, pestii pot muri intoxicati. Dejectiile si resturile de mancare putrezite pe fundul apei sunt doar doi dintre factorii care maresc toxicitatea apei.

Lipsa oxigenarii: Lipsa oxigenului este o problema care apare in mod frecvent intr-un acvariu cu prea multi pesti. Astfel, vietatile din acvariu se vor asfixia si vor muri intr-un timp relativ scurt.

Stresul: Desi pestii sunt relaxanti pentru oameni, ei pot fi in realitate foarte stresati, mai ales daca trebuie tot timpul sa se fereasca de alti pesti si daca nu reusesc sa isi gaseasca un loc si sa se acomodeze. Stresul provoaca slabirea sistemului imunitar si imbolnavirea rapida a pestilor.

Parametrii apei, greu de stabilit: Fiecare specie de peste are nevoie de un anumit tip de apa, mai dura, cu un pH diferit, cu o anumita aciditate etc. Cu cat combini mai multe specii de pesti, cu atat iti va fi mai greu sa ii mentii pe acestia in viata si sa le oferi toate conditiile necesare minime.

Evita sa pui mai mult de 10 pesti mici intr-un acvariu de 50 de litri, daca iti doresti sa ai un acvariu usor de ingrijit si pesti sanatosi si relaxati. Daca esti un crescator amator, nu te lasa purtat de val in alegerea pestilor si in popularea acvariului. Inainte de a aduce acasa un peste nou, cauta informatii despre necesitatile acestuia de spatiu, dar si despre potrivirea pe care o are sau nu cu ceilalti pesti pe care ii ai.

Sursa: www.animale.acasa.ro